Shrnutí zima 2016/17


Ahojky!
Nový rok předesílá nové změny, takže letos jsem se rozhodla dělat shrnutí po ročních obdobích místo po jednotlivých měsících. Uvidíme, jak to bude fungovat, a jestli se vám články nebudou zdát moc dlouhé, ale tohle je každopádně první pokus. A abyste se nemuseli pročítat nekonečnými odstavci, vyškrtla jsem pro tentokrát shrnutí toho, co jsem za poslední měsíce přečetla. Pokud by vás i přesto takový článek zajímal, určitě mi napište do komentářů a já ho případně vydám zvlášť.

Celkem jsem v zimě sepsala 16 recenzí, z toho 4 v prosinci, 7 v lednu a 5 v únoru. Nejsem úplně nejspokojenější, protože stále příliš rychle čtu, ale v dlouhodobém měřítku je to docela nadprůměrný výsledek. Především jsem ráda za to, že vesměs všechny recenze byly poměrně pozitivní. Tady je seznam všeho, co jsem přes zimu sepsala:

Obsidian - Jennifer L. Armentrout, 4/5
Divotání - A. G. Howard, 3/5
Řeky Londýna - Ben Aaronovitch, 3/5
Kam zmizla - Gayle Forman, 4/5
Skleněný trůn - Sarah J. Maas, 4,5/5
Všichni jsme hleděli vzhůru - Tommy Wallach, 4/5
Váhání - Maggie Stiefvater, 3,5/5
Kafe a cigárko - Marie Doležalová, 5/5
Six of Crows - Leigh Bardugo, 5/5
Město padlých andělů - Cassandra Clare, 4/5
Smolná sezóna - Moïra Fowley-Doyle, 5/5
První konec - Lauren James, 4/5
Tady byla Britt-Marie - Frederik Backman, 4,5/5
Eragon - Christopher Paolini, 4/5
Espressologie - Kristina Springer, 4/5
Hra o trůny - George R. R. Martin, 5/5

Díky Palmknihám jsem si mohla přečíst tituly Všichni jsme hleděli vzhůru od Tommyho Wallacha, První konec od Lauren James a Nocte od Courtney Cole. Audiotéce tentokrát vděčím za Řeky Londýna od Bena Aaronovitche, Kafe a cigárko od Marie Doležalové a Eragona od Christophera Paoliniho. Milá paní z Enbooku mi během zimy zaslala knihu Six of Crows od Leigh Bardugo.


Za celé tři měsíce se mi poštěstilo vyhrát jedinou knihu, a to Zmizelé dívky od Lauren Oliver, kterou jsem obdržela za Víkendovku na blogu CooBoo.

V zimě jsem knihovnu vůbec nestíhala a půjčovala si vesměs jen povinnou četbu do školy, jenže jsem si zapomněla napsat seznam.

V prosinci jsem si na výprodeji CooBoo koupila Down the Rabbit Hole a Arkadien Brennt, druhý díl série Arkádie v originálním vydání - tak si ho snad německy přečtu. Za poukaz jsem si poté v Neoluxoru pořídila Dash & Lily - Kniha přání od Rachel Cohn a Davida Levithana. V rámci slev v Dobrovském jsem neodolala titulu Holding Up the Universe od Jennifer Niven, a dokonce jsem si pořídila vlastní bullet journal! Když mi na dovolené došly knížky, sáhla jsem v knihkupectví po Kečupových mračnech od Annabel Pitcher a v lednu jsem nemohla vzdorovat humbuku, který se vytvořil kolem Čar života od Veronicy Roth.

Na Vánoce jsem překvapivě obdržela jen pět knih: Mluv od Laurie Hals Anderson, Let It Snow od Johna Greena, Maureen Johnson a Lauren Myracle, Simon vs the Homo Sapiens Agenda od Becky Albertalli, Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender od Leslye Walton a Šampiona od Marie Lu. Také jsem ale i mimovánočně dostala Nespavost od J. R. Johannson, Oheň - druhý díl série Kruh, dvě knihy Oscara Wildea a jako bonus relaxační omalovánky.



Jak jste se v zimě měli vy, ať už knižně či neknižně?
Marky

Komentáře

  1. Gratuluju k vyhrané knížce, já žádnou nevyhrála už ani nepamatuju. :D
    Jinak mě by určitě zajímalo, co jsi za tu dobu přečetla, ty čteš jako mašina, tak si u těch tvých shrnutí vždycky lámu hlavu, jak to sakra děláš. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se docela divím, moc často se mi nepoštěstí ;)
      Jak to dělám? Sama nevím :D Zas tak rychle nečtu, spíš pořád :D Ale díky, píšu si.

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.